Pachet “Bere Blondă” – 20 L

belgian-blonde

118,07 lei TVA inclus

O bere blondă tip ale, cu gust puternic și persistent de hamei și aromă discretă de anason, de regulă servită la o temperatură moderată (6-12°C), slab carbonatată, întrucât are excelente calități spumante.

Descriere produs

Berea  blondă este fără îndoială cel mai răspândit și cunoscut tip de bere. Marea majoritate a berii blonde produse la nivel global este bere de tip lager. Popularitatea acestei variante de bere și tipul de fermentație amintit nu sunt întâmplător relaționate. Câteva berării bavareze au început, la mijlocul secolului al XIX-lea să utilizeze o tulpină locală de drojdie care avea capacitatea de a fermenta la temperaturi scăzute și care, în plus, avea o particularitate interesantă: nu fermenta în masa mustului de bere ci în sediment, ceea ce a dus la obținerea unei beri cu claritate foarte bună. S-a demonstrat că tulpina respectivă era diferită de cea folosită pentru berea ale fiind o specie diferită, Saccaromyces pastorianus. Combinată cu temperaturile scăzute de fermentație și utilizarea preponderentă a malțului tip Pilsen, de culoare mai deschisă decât varietatea clasică, pale ale, metoda s-a cristalizat într-o tehnică specifică de berărit, care a creat berea Pilsen (prima bere comercială de acest tip fiind Pilsner Urquell).

Rețeta prezentată duce la o bere blondă de tip ale, care împrumută de la stilul lager doar utilizarea malțului specific. Fermentația se face cu Saccaromyces cerevisiae, la temperatura ambiantă, rezultând o bere cu gust puternic și persistent de hamei, de regulă servită la o temperatură moderată (6-12°C) și slab carbonatată.

Pachetul conține ingredientele pentru 20 litri bere (produs final):

  • 5,5 Kg malț Viking Pilsen
  • 20 g hamei Tettnang
  • 10 g hamei Hallertauer
  • 11 g drojdie BRY-97/Nottingham de la Lallemand
  • 50 g compus igienizare Enzybrew

Pachetul nu conține ingredientele auxiliare descrise în rețeta de bază! Malțul nu este măcinat!


Informații suplimentare

Greutate 7 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.