Pachet bere de grâu – 20 L

wheat beer

117,30 lei TVA inclus

Este, prin excelență, o bere “de vară”, răcoroasă, deși cu tărie alcoolică peste medie. Este de regulă nefiltrată, turbidă, cu grad de amăreală scăzut și note fenolice.Se servește bine răcită și carbonatată intens, pentru a pune în valoare aroma specifică.

Categorie: Etichete: ,

Descriere produs

Berea  de grâu are o istorie lungă, datorită faptului că în compoziția sa în jur de jumătate din malțul de orz este înlocuit cu malț de grâu, cele două cereale fiind cultivate în același areal. În fapt, utilizarea grâului pentru producerea de bere a fost unul dintre motivele pentru care a apărut Reinheitsgebot, mai degrabă ca măsură de protecție a stocurilor de grâne pentru pâine, decât ca regulă de calitate a berii, așa cum este percepută astăzi. Berea de grâu este asociată cu zona de sud a Germaniei (Bayer), deși specialități faimoase de bere de grâu au fost create și în Belgia. Astăzi se produce practic oriunde acolo unde se produce berea artizanală.

Mai este întâlnită și ca bere albă (Weißbier sau witbeer), datorită rădăcinii etimologice comune pentru "grâu" și "alb" în limbile germanice. Sunt beri de regulă nefiltrate, turbide, cu grad de amăreală scăzut și note fenolice. Drojdia folosită la producerea lor este în mod tradițional una specială, de genul "Munich classic", cu grad de sedimentare scăzut. Berile de grâu sunt prin excelență beri "de vară", răcoroase, deși nu sunt printre cele mai slabe din punct de vedere al tăriei alcoolice. Se servesc bine răcite și carbonatate intens (printre cele mai carbonatate beri existente pe piață).

Pachetul conține ingredientele pentru 20 litri bere (produs final):

  • 2,3 Kg malț Viking Wheat
  • 2,2 Kg malț Viking Pilsner
  • 20 g hamei Tettnang
  • 10 g hamei Mosaic
  • 11 g drojdie Munich classic/Munich Lallemand
  • 50 g compus igienizare Enzybrew

Se recomandă prepararea după rețeta de bază! Malțul nu este măcinat!


Informații suplimentare

Greutate 6 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.