Black Malt – 5 Kg

Black_Malt
black

42,78 lei TVA inclus

Malțul negru este produs prin prăjirea malțului Pilsner, la temperaturi finale de până la 200 ⁰C. Aromele malțului negru sunt aspre, dar întrucâtva mai puțin pregnante decât cele ale orzului prățit. Creșterea proporției de malț negru duce la modificări rapide ale gustului specific, de aceea ponderi mai mari de 10% din acest malț sunt rar întâlnite. Black este cel mai închis la culoare malt din portofoliul Viking și unul dintre cele mai pronunțate malțuri închise la culoare de pe piață.

Categorie: Etichetă:

Descriere produs

Caracteristici - malț special
Malțul negru este produs prin prăjirea malțului Pilsner, la temperaturi finale de până la 200 ⁰C. Aromele malțului negru sunt aspre, dar întrucâtva mai puțin pregnante decât cele ale orzului prățit. Activitatea enzimatică a acestui malț este nulă, iar extractul fermentabil obținut este extrem de redus.

Creșterea proporției de malț negru duce la modificări rapide ale gustului specific, de aceea ponderi mai mari de 10% din acest malț sunt rar întâlnite. Black este cel mai închis la culoare malt din portofoliul Viking și unul dintre cele mai pronunțate malțuri închise la culoare de pe piață.

Specificații:

 • Umiditate: max. 5 %
 • Potențial de extracție: min. 65,0% materie uscată la 100 g must
 • Culoare: 1300-1500 °EBC

Descrierea detaliată a parametrilor tehnici o găsiți în catalogul Viking Malt

Utilizare
Dă berii arome pronunțate de fum și cereale prăjite, fiind un excelent corector de culoare pentru berile stout și porter. Adaosuri de 1-2 % din masa totală a malțului dau o creștere remarcabilă a culorii, fără a afecta foarte mult gustul.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an.
Ambalare
 • În cutie de carton pentru comenzi sub 25 Kg
 • în saci de rafie pentru comandă  de 25-50 Kg
 • Pentru comenzi peste 750 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact, pentru a putea beneficia de oferte cu discount.

Un produs Viking Malt.

Informații suplimentare

Greutate 5.3 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Ați putea dori, de asemenea…

 • Chocolate_Malt_1200 52,39 lei TVA inclus

  Chocolate Dark – 5 Kg

  Malțul Chocolate Dark este folosit prin excelență la berile de tip Porter și Stout, dar poate fi utilizat la orice altă bere închisă la culoare (de exemplu ale brună), datorită capacității puternice de colorare. Din punct de vedere al aromei, malțul chocolate adaugă berii note de ciocolată neagră și cafea. Efectul asupra culorii și aromei berii este spectaculos, chiar în cele mai mici dozaje.

  Adaugă în coșDetalii

Magazinul MALT.ro este închis în perioada 1-23 August 2020.