Descriere produs
Caracteristici - malț special |
Malțurile de tip Caramel sunt obținute din orz germinat proaspăt și sunt caracterizate de un grad ridicat de caramelizare, cu un gust și aromă specifice, datorate compușilor Maillard formați în cursul procesului. Aceștia funcționează ca agenți anti-oxidanți și contribuie la stabilitatea aromei și gustului berii. În general, malțurile caramel cresc atât abundența cât și stabilitatea spumei. Activitatea enzimatică a malțurilor de tip caramel este nulă.
O caracteristică distinctivă a malțurilor de tip caramel este sticlozitatea, aspectul translucid pe care îl au în secțiune boabele de orz bogate în substanțe proteice, ceea ce îi conferă capacitatea de a produce beri spumoase și cu stabilitate mai bună. De aceea, acest tip de malț mai este cunoscut și ca malț Crystal. Culoarea malțului caramel variază puternic funcție de timpul și temperatura de procesare. Specificații:
Descrierea detaliată a parametrilor tehnici o găsiți în catalogul Viking Malt |
Utilizare |
Utilizate într-o gamă largă de beri, de la beri tipice "de iarnă", beri Ale de cele mai variate tipuri, beri aromatice, lager negre și stout. În cantități mici apar, pentru corecții de culoare și aromă, în multe tipuri de beri blonde. |
Stocare și valabilitate |
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an. |
Ambalare |
|
Un produs Viking Malt.
Recenzii
Nu există încă recenzii.