Caramel 600 – 5 Kg

Caramel_Malt_600

39,92 lei TVA inclus

Malțurile de tip Caramel sunt obținute din orz germinat proaspăt și sunt caracterizate de un grad ridicat de caramelizare, cu un gust și aromă specifice. În general, malțurile caramel cresc atât abundența cât și stabilitatea spumei. Utilizate într-o gamă largă de beri, de la beri tipice “de iarnă”, beri Ale de cele mai variate tipuri, beri aromatice, lager negre și stout.

Categorie: Etichete: ,

Descriere produs

Caracteristici - malț special
Malțurile de tip Caramel sunt obținute din orz germinat proaspăt și sunt caracterizate de un grad ridicat de caramelizare, cu un gust și aromă specifice, datorate compușilor Maillard formați în cursul procesului. Aceștia funcționează ca agenți anti-oxidanți și contribuie la stabilitatea aromei și gustului berii. În general, malțurile caramel cresc atât abundența cât și stabilitatea spumei. Activitatea enzimatică a malțurilor de tip caramel este nulă.

O caracteristică distinctivă a malțurilor de tip caramel este sticlozitatea, aspectul translucid pe care îl au în secțiune boabele de orz bogate în substanțe proteice, ceea ce îi conferă capacitatea de a produce beri spumoase și cu stabilitate mai bună. De aceea, acest tip de malț mai este cunoscut și ca malț Crystal. Culoarea malțului caramel variază puternic funcție de timpul și temperatura de procesare.

Specificații:

  • Umiditate: max. 6,0 %
  • Potențial de extracție: min. 68,0% materie uscată la 100 g must
  • Culoare: 600 ± 50 °EBC

Descrierea detaliată a parametrilor tehnici o găsiți în catalogul Viking Malt

Utilizare
Utilizate într-o gamă largă de beri, de la beri tipice "de iarnă", beri Ale de cele mai variate tipuri, beri aromatice, lager negre și stout. În cantități mici apar, pentru corecții de culoare și aromă, în multe tipuri de beri blonde.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an.
Ambalare
  • În cutie de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în saci de rafie pentru comandă  de 25-50 Kg
  • Pentru comenzi peste 750 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact, pentru a putea beneficia de oferte cu discount.

Un produs Viking Malt.

Informații suplimentare

Greutate 5.3 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Magazinul online MALT.ro este momentan închis.