Caramel Aromatic – 5 Kg

Caramel_Malt_200
Caramel_Malt_200caramel-aromatic

59,67 lei TVA inclus

Caramel Aromatic este un malț obținut din orz verde.  Un grad foarte ridicat de caramelizare și gustul intens de caramel sunt caracteristicile acestui malț. Compușii Maillard produși prin acest procedeu funcționează ca agenți anti-oxidanți și contribuie la stabilitatea aromei și gustului berii și au capacitatea de a produce beri spumoase și cu stabilitate mai bună. Caramel aromatic dă berii o culoare plăcută, arămie. Proporția recomandată este de maxim 20% din masa de malț.

Categorie: Etichete: , ,

Descriere produs

Caracteristici - malț special
Caramel Aromatic este un malț obținut din orz verde.  Un grad foarte ridicat de caramelizare și gustul intens de caramel sunt caracteristicile acestui malț. Compușii Maillard produși prin acest procedeu funcționează ca agenți anti-oxidanți și contribuie la stabilitatea aromei și gustului berii. Activitatea enzimatică a malțurilor de tip caramel este nulă.

O caracteristică distinctivă a malțurilor de tip caramel este sticlozitatea, aspectul translucid pe care îl au în secțiune boabele de orz bogate în substanțe proteice, ceea ce îi conferă capacitatea de a produce beri spumoase și cu stabilitate mai bună. Caramel aromatic dă berii o culoare plăcută, arămie. Proporția recomandată este de maxim 20% din masa de malț.

Specificații:

  • Umiditate: max. 6,0 %
  • Potențial de extracție: min. 75,0% materie uscată la 100 g must
  • Culoare: 160-200 °EBC

Descrierea detaliată a parametrilor tehnici o găsiți în catalogul Viking Malt

Utilizare
Caramel aromatic este utilizat în beri "de iarnă", cum sunt berile dark lager și stout. În proporții reduse, se utilizează de asemenea pentru ajustarea culorii și accentuarea aromei berilor lager.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an.
Ambalare
  • În cutie de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în saci de rafie pentru comandă  de 25-50 Kg
  • Pentru comenzi peste 750 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact, pentru a putea beneficia de oferte cu discount.

Un produs Viking Malt.

Informații suplimentare

Greutate 5.3 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.