Drojdie CBC-1 – 500 g

CBC-1

332,46 lei TVA inclus

CBC-1 este o drojdie specială, rezistentă la presiuni mari, recomandată pentru carbonatarea naturală a berii prin fermentație suplimentară la sticlă, în keg sau alte recipiente sub presiune. Poate (re)fermenta berea până la concentrații de 12-14% alcool, putându-se folosi pentru fermentația primară și/sau secundară a berilor cu conținut excepțional de ridicat de alcool (ca de exemplu Eisbock, Russian Imperial Stout, Barleywine).

Nu se află în stoc - pentru estimarea termenului de livrare scrie-ne din meniul Contact!

Descriere produs

Selectată pentru capacitatea sa de a fermenta și refermenta orice tip de bere, CBC-1 este o drojdie specială, recomandată pentru carbonatarea naturală a berii prin fermentație suplimentară la sticlă, în keg sau alte recipiente sub presiune. Poate (re)fermenta berea până la concentrații de 12-14% alcool, o proprietate rar întâlnită în lumea drojdiilor. Se poate de asemenea folosi pentru fermentația primară și/sau secundară a berilor cu conținut excepțional de ridicat de alcool (ca de exemplu Eisbock, Russian Imperial Stout, Barleywine) și în orice fermentație unde este nevoie de atenuare ridicată (beri cu conținut foarte mic de zahăr).

O altă particularitate remarcabilă a CBC-1 este rezistența la presiuni ridicate, ceea ce o face capabilă să carbonateze natural berea în recipientele finale până la niveluri de carbonatare de 3 volume. Din punct de vedere al gustului și aromei date berii este o drojdie neutră. Nu utilizează malto-trioza, acesta fiind singurul zahăr rezidual rămas în bere după fermentația completă cu CBC-1.

Fermentația primară și secundară se pot finaliza cu CBC-1  în trei zile la 20 °C, cu un inocul de 0,4 - 0,8 g drojdie/ litru de must.

Re-fermentația (completă) durează în jur de 15 zile la 15-25°C cu un inocul de 0,1 g drojdie/ litru de must, în aceleași condiții 2-3 zile fiind suficiente pentru carbonatarea naturală a a berii la sticlă. Dacă dorim ca drojdia să nu consume din zahărul rezidual rămas în bere (păstrarea rețetei în parametrii inițiali) se va adăuga o cantitate mică de zahăr (priming sugar), de preferat dextroză (glucoză), dar poate fi și fructoză sau zagăr obișnuit (zaharoză). De regulă cantitatea de zahăr de refermentare trebuie să fie exact cât este necesar pentru a ajunge la gradul de carbonatare dorit (dintr-un gram de zahăr  drojdia produce teoretic un volum de 0,25 litri de dioxid de carbon la temperatura ambiantă). este întotdeauna mai bine să punem mai puțin zahăr decât arată calculele teoretice, pentru a nu denatura gustul berii și pentru că o carbonatare intensă, ca la berile lager comerciale, nu prea este specifică berii artizanale.

Pachet de 500 grame ambalat sub vid.

 Descarcă fișa tehnică a produsului

Un produs Lallemand

Informații suplimentare

Greutate 0.5 kg
Dimensiuni 100 x 60 x 50 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.