Descriere produs
Drojdia Diamond Lager a fost pentru prima dată selectată în Germania și este utilizată de un număr impresionant de berării din întreaga lume pentru a produce berile de tip Lager. Clasificată inițial ca Saccharomyces carlsbergensis, corect identificată acum ca Saccharomyces pastorianus, este o drojdie specială sub aspectul faptului că fermentează fără a se amesteca în masa berii și/sau sedimentându-se complet la finalul fermentației. Fermentează la temperaturi semnificativ mai scăzute (10-15 °C) decât alte drojdii de tip ale. Această particularitate face practic diferența dintre cele două tipuri de bere Ale și Lager. Fermentația este viguroasă, putându-se încheia în 5 zile la 12 °C, dar viteza de fermentație este puternic influențată de cantitatea inițială de drojdie. Atenuarea este ridicată. Aroma și gustul induse berii sunt neutre, aceasta contribuind la tipologia berilor lager. Sedimentarea puternică are tendința de a reduce componentele din hamei, de aceea este necesară o experimentare riguroasă a cantităților pentru obținerea gradului de amăreală dorit.
Plic de 11 grame ambalat sub vid.
Descarcă fișa tehnică a produsului
Un produs Lallemand
Recenzii
Nu există încă recenzii.