Enzybrew -750 g

Enzybrew

60,83 lei TVA inclus

ENZYBREW 10 este un produs profesional de curățare, ușor de utilizat și eficient, special conceput pentru a igieniza echipamentele folosite în microberării,  prin descompunerea materiei organice de genul fibrelor vegetale, a proteinelor și amidonului. Ideal pentru curățarea instrumentarului de lucru în mod sigur și comod de utilizat, nefiind coroziv sau oxidant.

Categorie:

Descriere produs

ENZYBREW este un produs profesional de curățare, ușor de utilizat și eficient, special conceput pentru a curăța echipamentele folosite în microberării. Acest amestec enzimatic (de proteaze, amilaze și celulozo-litice) este formulat special pentru a descompune materia organică ce se depune pe echipamentele de fabricare a berii, cum ar fi fibrele vegetale, proteinele și amidonul ( din hamei, drojdie, făină de malț, zaharuri caramelizate etc.). Ideal pentru curățarea vaselor de fermentare, a recipientelor de stocare (sticle, keg-uri) și în general a instrumentarului de lucru (pompe, furtune, robineți). Fiind un produs care lucrează la pH neutru sau ușor bazic, este sigur și comod de utilizat pentru orice fel de echipament, nefiind coroziv sau oxidant. Curățarea este în profunzime iar organismele contaminante sunt înlăturate datorită distrugerii substratului pe care aderă (materiile organice).

Beneficii

 • Îmbunătățește calitatea organoleptică a produsului finit, prin faptul că îndepărtează cvasi-totalitatea materiilor organice rămase pe echipamente din tranșele de bere anterioare. Oricât de bine ar fi spălate echipamentele, proteinele și amidonul au capacitatea naturală de a adera puternic pe orice suprafețe. Doar prin fragmentare aceste molecule se pot îndepărta eficient.
 • O igienă mult îmbunătățită a procesului de producție a berii, față de soluțiile clasice
 • Reducerea drastică a riscului de contaminare: enzimele descompun materia organică pe care aderă microorganismele, fiind mult mai ușor de îndepărtat prin simplă spălare sau spălare acidă
 • Curățarea se poate realiza într-un singur ciclu, urmat de clătire (economisirea timpului și a apei)
 • Enzimele sunt catalizatori biologici foarte rapizi; timpul de lucru necesar curățării în profunzime este substanțial diminuat față de soluțiile clasice (de regulă tratamente cu substanțe caustice sau acide).
 • Este un produs necoroziv și ne-oxidant și prin urmare nu exista riscuri de arsuri chimice. Nu este nevoie să purtați mănuși de protecție la manipulare.
 • Prelungește durata de viață a echipamentelor, care nu mai sunt expuse agenților chimici agresivi de genul sodei caustice
 • Produs biodegradabil, lipsit de risc pentru mediu (enzimele componente, în mediu lichid, sunt denaturate în câteva zeci de ore)

Aplicare

 • Concentrația de lucru recomandată: 0,5 % (5 g pe litru de apă), la temperatura mediului ambiant; pentru curațare în regim intensiv: 1-2%  în apă fierbinte (50-60 °C)
 • Circulați soluția prin echipamentul care trebuie curățat  sau pur și simplu lăsați soluția să acționeze timp de 45 - 120 de minute în interiorul vasului.
 • Clătiți cu apă proaspătă (fiartă și răcită sau microbiologic pură)

De regulă acest ciclu de igienizare (normal sau intensiv) este suficient pentru a asigura o igienă corespunzătoare a procesului de producere a berii. Clătirea suplimentară cu o soluție acidă (de exemplu 0,25% acid fosforic) timp de 10 minute poate fi aplicată ca protocol de lucru uzual și este obligatorie atunci când tocmai v-ați confruntat cu probleme de contaminare a berii.

Ambalare

 • 750 g pudră în pungă de polietilenă sigilată (produs re-ambalat de MALT.ro)

Informații suplimentare

Greutate 0.85 kg
Dimensiuni 12 x 12 x 19 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Magazinul online MALT.ro este momentan închis.