Pachet bere “IPA-Speidel” – 20 L

IPA

165,43 lei TVA inclus

Berile IPA de astăzi sunt caracterizate de o abundență de hamei de diverse tipuri. Deseori IPA va avea note distincte de citrice, rășinoase ori arome florale. Este poate primul tip de bere ca alegere unde un berar își poate exersa ingeniozitatea, o bere specială din toate punctele de vedere: o explozie de arome și de amăreală.

Categorie: Etichete: ,

Descriere produs

IPA este acronimul de la India Pale Ale. Se consideră că IPA a apărut ca rezultat al efortului masiv al Imperiului Britanic de a administra imensa colonie numită India. Transport după transport, berea trimisă trupelor din garnizoanele Indiei nu făcea față călătorei lungi pe la Capul Bunei Speranțe, dinspre Londra spre India (Canalul Suez a fost inaugurat abia în 1869). Căldura extremă și umedă și lipsa capacităților de refrigerare ducea invariabil la alterarea berii. Berarii englezi aveau două instrumente cu care să lucreze la stabilitatea bereii: hameiul și tăria alcoolică. Le-au utilizat pe ambele și așa a apăut IPA ca bere distinctă (deși rețeta respectivă nu are nimic spectaculos și cel mai probabil a mai fost produsă ca atare mult înainte). George Hodgson și berăria sa, Bow Brewery, a devenit repede celebru pentru că producea acest tip de bere care ajungea în bună stare în India (e drept și pentru că a aplicat o metodă ingenioasă de marketing: livra berea căpitanilor de nave pe datorie, cu plata la următoarea comandă). Pe bună dreptate IPA poate fi considerată prima bere "de export" din lume.

Berile IPA de astăzi sunt caracterizate de o abundență de hamei de diverse tipuri. Deseori IPA va avea note distincte de citrice, rășinoase ori arome florale. Ca stiluri avem pe cel american și englezesc, dar există variații și subtipuri ce duc la beri IPA negre, hibride, de grâu sau "albe", un subtip belgian. IPA ca rețetă este terenul de antrenament al oricărui berar amator. Este poate primul tip de bere ca alegere unde un berar își poate exersa ingeniozitatea, curiozitățile și să exerseze efectul diferitelor tipuri de hamei (și alte adiționale) aupra produsului final.

Berile IPA de astăzi au de regulă 5,5 până la 7,5 % alcool. Un lucru este cert: este o bere specială din toate punctele de vedere: o explozie de arome și de amăreală ce poate, pentru cei neinițiați va stârni la început o reacție de surpriză. Oricum, nu există local cu pretenții în ale berii artizanale care să nu aibă în ofertă o IPA. Este poate pentru mulți gustul cu care începe pasiunea pentru berea artizanală!

Pachetul conține ingredientele pentru 20 litri bere (produs final):

  • 4 Kg malț Viking Pale Ale
  • 0,5 Kg malț Viking Caramel 100
  • 50 g hamei Tettnang
  • 100 g hamei Cascade
  • 11 g drojdie BRY-97 / Nottingham de la Lallemand
  • 50 g produs de igienizare instrumentar (Enzybrew)

    Pachetul nu conține ingredientele auxiliare descrise în rețeta de bază! Malțul nu este măcinat!


Informații suplimentare

Greutate 6 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Magazinul online MALT.ro este momentan închis.