Descriere produs
Caracteristici - malț special |
Obținut la temperaturi ridicate (110–120°C), Munich sunt prin excelență malțuri aromatice, cu un pronunțat gust de nucă și o capacitate enzimatică semnificativ redusă față de malțurile de bază.
Munich este un malț apărut relativ recent, în secolul al IXX-lea, conceput de Gabriel Sedlmayr II, un maestru berar bavarez. El a perfecționat tehnica de malțificare de proveniență britanică, ceea ce a dus la dispariția notelor de fum, percepute de mulți consumatori de bere ca fiind neplăcute. Astfel au apărut berile pe care le identificăm astăzi ca Dunkel, beri lager recunoscute pentru gustul catifelat. Specificații:
|
Utilizare |
Ideal pentru berile lager brune, berile din gama "Festival" și pentru berile Bock, datorită gustului plin și aromei de malț. Activitatea enzimatică diminuată trebuie luată în considerare la rețeta de bere, astfel că malțul Munich nu este utilizat decât în combinație cu malțuri de bază. |
Stocare și valabilitate |
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an. |
Ambalare |
|
Un produs Viking Malt.
Recenzii
Nu există încă recenzii.