Descriere produs
Berea neagră de abație este un tip specific de bere (recunoscut ca atare în convențiile de clasificare) produsă în tradiția berilor ale belgiene, în forma particulară a berilor negre și varietatea cu conținut de alcool mare, motiv pentru care le vom găsi și sub denumirea de strong dark ale. Rădăcinile acestei rețete se vor regăsi la mănăstirea Trappist din Westmalle, unde această bere se producea inițial ca o bere mai degrabă deschisă la culoare, dulce și cu conținut scăzut de alcool. La începutul secolului trecut rețeta a fost modificată și a apărut astfel prima Dubbel (dublă), o bere neagră, tare, cu conținut de alcool de până la 9%. Succesul acestui tip de bere a dus la replicarea sa în multe variante și mărci comerciale, foarte cunoscute fiind Chimay, Tripel, Trappist, Roquefort, Duvel, în paralel cu diferențierea acestora funcție de tăria alcoolică, la început ca un joc de cuvinte, apoi ca tip distinct (quadrupel pentru cele cu alcool aproape de 10%). În momentul de față există unsprezece varietăți recunoscute de astfel de bere, denumite generic trappist beers sau bere de abație (mănăstirească).
O bere care prezintă toate caracteristicile definitorii ale genului trappist, cu caracter puternic de malț, dulce, neagră (aproape de stout pe scara EBC) și cu tărie peste medie.
Pachetul conține ingredientele pentru 20 litri bere (produs final):
- 1,8 Kg malț Viking Pilsen
- 1,8 Kg malț Viking Munich Dark
- 1,1 Kg malț Viking Caramel 200
- 0,8 Kg malț Viking Caramel 300
- 0,1 Kg malț Viking Chocolate Dark
- 10 g hamei Hallertauer
- 5 g hamei Tettnang
- 11 g drojdie Abbaye Lallemand
- 50 g compus igienizare Enzybrew
Pachetul nu conține ingredientele auxiliare descrise în rețeta de bază! Malțul nu este măcinat!
Recenzii
Nu există încă recenzii.