Moară manuală cu valțuri

ansamblu
valturisuportmoara valturi

499,00 lei TVA inclus

Un model avansat de râșniță manuală cu valțuri, folosită exclusiv pentru orz, grâu și secară, folosită de berari amatori avansați ce produc cantități mai mari de bere. Este eficientă și cu uniformitate mare a dimensiunii de măcinare (pretabilă la automatizare).

Nu se află în stoc - pentru estimarea termenului de livrare scrie-ne din meniul Contact!

Descriere produs

Râșnița (moara) cu valțuri are o eficiență sporită de măcinare, fiind ideală pentru berari care au trecut la producerea sistematică a berilor preferate. Asigură o măcinare rapidă și uniformă, datorită valțurilor din oțel, cu excrescențe special concepute și a corpului solid, ce poate fi ancorat pe o suprafață plană (inclusă în pachet), ce se dispune de regulă deasupra unui vas de colectare a malțului râșnit.

Rezervorul în formă de trunchi de piramidă poate stoca în jur de patru kilograme de malț și este prevăzut pe margini cu o protecție din cauciuc siliconic.

Dispozitivul de reglare a distanței dintre valțurile de măcinare este prevăzut cu două micro-vize cu sistem de siguranță și permite alegerea exactă a dimensiunii la care sunt reduse boabele de malț între 0,4-1,2 mm (pentru malțurile Viking recomandăm distanța de 0,9 milimetri).

Deși banală, operația de măcinare a malțului are o importanță deosebită. Dacă malțul este râșnit prea fin, așa cum ar rezulta dintr-o moară cu ciocănele, operația de limpezire și clătire la brasaj se poate transforma într-un adevărat coșmar, întrucât chiar și cele mai bine proiectate filtre se blochează dacă făina de malț este prea fină.

La modul ideal, malțul trebuie doar zdrobit, astfel încât apa folosită la brasaj să ajungă în toată masa de amidon conținută în malț. În același timp, cojile de la boabele de orz funcționează exact ca un filtru natural, ușurând procesul de clătire. În plus, aceleași coji, măcinate prea fin, vor introduce în mustul de bere componenți  de tipul taninurilor, fenolililor, care în cantități prea mari pot dăuna gustului berii.

Dimensiunea la care sunt măcinate boabele de malț pentru cele mai bune rezultate este o sursă continuă de discuție printre pasionații de berărit. Noi zicem că atâta timp cât nu transformăm malțul în făină, dar nici nu rămân boabe întregi, e perfect!

Viteza de măcinare cu această râșniță variază evident în funcție de cât de mult se grăbește utilizatorul. Cu această râșniță, măcinarea unui sac de malț (25 Kg), durează de regulă 15-20 minute. Dacă se "automatizează" procesul poate dura 10-12 minute.

Această râșniță nu este adecvată măcinării altor tipuri de cereale decât malțurile de orz, grâu și secară!

Informații suplimentare

Greutate 4.5 kg
Dimensiuni 35 x 20 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Magazinul online MALT.ro este momentan închis.