Roasted Barley – 25 Kg

Sac
Roasted_barley_1000

188,35 lei TVA inclus

Aromele orzului prăjit sunt aspre și amare, mai pregnante decât cele ale malțului negru. Dă berii arome pronunțate de fum și cereale prăjite, fiind un excelent corector de culoare (și amăreală) pentru berile stout și porter. Induce un gust sec și o culoare neagră intensă. Creșterea proporției de orz prăjit duce la modificări abrupte ale gustului specific, de aceea dozarea sa în bere trebuie făcută foarte atent.

Categorie: Etichetă:

Descriere produs

Caracteristici - malț special

Orzul prăjit este produs la temperaturi finale de până la 200 ⁰C, într-un proces similar cu cel utilizat la producerea malțului negru. Aromele orzului prăjit sunt aspre, amare, cu note de fum și cereale prăjite, mai pregnante decât cele ale malțului negru, ceea ce face ca acest sortiment să fie practic cea mai amară varietate de la Viking Malt. Activitatea enzimatică a acestui malț este nulă, iar extractul fermentabil obținut este extrem de redus.

Creșterea proporției de orz prăjit duce la modificări abrupte ale gustului specific, de aceea dozarea sa în bere trebuie făcută foarte atent.

Specificații:

  • Umiditate: max. 5 %
  • Potențial de extracție: min. 70% materie uscată la 100 g must
  • Culoare: 900 °EBC
Utilizare
Dă berii arome pronunțate de fum și cereale prăjite, fiind un excelent corector de culoare (și amăreală) pentru berile stout și porter. Induce un gust sec și o culoare neagră intensă.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an.
Ambalare
  • În cutie de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în saci de rafie pentru comandă  de 25-50 Kg
  • Pentru comenzi peste 50 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact, pentru a putea beneficia de oferte cu discount.

Un produs Viking Malt.

Informații suplimentare

Greutate 25.3 kg
Dimensiuni 75 x 50 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Ați putea dori, de asemenea…

  • Sac 204,05 lei TVA inclus

    Chocolate Dark – 25 Kg

    Malțul Chocolate Dark este folosit prin excelență la berile de tip Porter și Stout, dar poate fi utilizat la orice altă bere închisă la culoare (de exemplu ale brună), datorită capacității puternice de colorare. Din punct de vedere al aromei, malțul chocolate adaugă berii note de ciocolată neagră și cafea. Efectul asupra culorii și aromei berii este spectaculos, chiar în cele mai mici dozaje.

    Adaugă în coșDetalii
  • Sac 160,57 lei TVA inclus

    Dark Ale – 25 Kg

    Dark Ale este produs la temperaturi înalte, printr-un procedeu special, de lungă durată. Aroma Dark Ale include note de cereale, alune prăjite și fructe. Dark Ale este ideal pentru berile ale brune și pentru lager închise la culoare. Poate fi utilizat la orice tip de bere brună, în cantități mici accentuând profunzimea culorii.

    Citește mai multDetalii
  • Sac 207,97 lei TVA inclus

    Black Malt – 25 Kg

    Malțul negru este produs prin prăjirea malțului Pilsner, la temperaturi finale de până la 200 ⁰C. Aromele malțului negru sunt aspre, dar întrucâtva mai puțin pregnante decât cele ale orzului prățit. Creșterea proporției de malț negru duce la modificări rapide ale gustului specific, de aceea ponderi mai mari de 10% din acest malț sunt rar întâlnite. Black este cel mai închis la culoare malt din portofoliul Viking și unul dintre cele mai pronunțate malțuri închise la culoare de pe piață.

    Adaugă în coșDetalii