Descriere produs
Caracteristici - malț special |
Malțul de secară este produs printr-un proces similar obținerii malțului Pilsner, cu temperaturi de uscare de 72-80 ⁰C. Malțul de secară dă berii o aromă de miere și pâine caldă, virând berile blonde spre o culoare aurie. Având în vedere viscozitatea mare pe care o dă mustului de bere și faptul că este lipsit de coji, berăritul cu malț de secară trebuie făcut cu etape de brasaj adecvate și menținând procentul total sub 7% din totalul malțului, pentru a evita problemele de separare a malțului de must. Este de asemenea mai friabil decât malțurile de orz. Specificații:
Descrierea detaliată a parametrilor tehnici o găsiți în catalogul Viking Malt |
Utilizare |
Malțul de secară este utilizat în beri speciale, atât lager cât și ale. În afară de berile "de secară", este utilizat în rețete de stout, în combinație cu fulgii de ovăz sau înlocuindu-i pe aceștia, pentru a da berii caracterul catifelat și viscozitatea accentuată specifice. |
Stocare și valabilitate |
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an. |
Ambalare |
|
Un produs Viking Malt.
Recenzii
Nu există încă recenzii.