Wheat Malt- 5 Kg

Wheat_Malt
wheat

31,90 lei TVA inclus

Malțul de grâu este produs din cele mai bune soiuri, selectate special pentru operația de malțificare. Malțul de grâu este utilizat cu precădere în berile speciale (beri de grâu), împreună cu alte tipuri de malț, dar apare și în compoziția altor tipuri de bere ale. Apare de asmenea în unele beri lager pentru îmbunătățirea aromei și pentru stabilizarea spumei.

Categorie: Etichete: , ,

Descriere produs

Caracteristici - malț de bază
Malțul de grâu este produs din cele mai bune soiuri, selectate special pentru operația de malțificare. Aceasta nu diferă de cea utilizată pentru producerea malțului Pilsner, uscare fiind făcută în aer cald, la 72-80 °C.

Spre deosebire de malțul de orz, cel de grâu este decorticat, ceea ce înseamnă că berile de grâu sunt, de regulă, mai greu de filtrat în etapa de brasaj. Având un conținut proteic mai mare decât Pilsner, are un efect pozitiv asupra calităților spumante ale berii.

Specificații:

  • Umiditate: max. 6,0 %
  • Potențial de extracție: min. 82,0% materie uscată la 100 g must
  • Culoare: 3,5-6,5 °EBC
  • pH: 5,7-6,3
  • Conținut proteic: max. 13%
  • Index Kolbach (proteine solubile):  43%
  • Aminoacizi:  90-150 mg/l
  • Azot solubil: max. 800 mg/100g
  • Putere diastatică: min. 250 °
  • Vâscozitate (măsurată la 8,6 %): 2 mPa.s
Utilizare
Malțul de grâu este utilizat cu precădere în berile speciale (beri de grâu), împreună cu alte tipuri de malț, dar apare și în compoziția altor tipuri de bere ale. Apare de asmenea în unele beri lager pentru îmbunătățirea aromei și pentru stabilizarea spumei. În mod normal este utilizat în proporție de 50% în berile de grâu și de până la 20% în berile lager.
Stocare și valabilitate
Malțul trebuie stocat în locuri răcoroase  (< 20 °C) și uscate (< 40 RH %), pentru a-și păstra intacte proprietățile timp de minimum 1 an.
Ambalare
  • În cutie de carton pentru comenzi sub 25 Kg
  • în saci de rafie pentru comandă  de 25-50 Kg
  • Pentru comenzi peste 750 Kg vă rugăm să ne trimiteți o cerere de ofertă din meniul contact, pentru a putea beneficia de oferte cu discount.

Un produs Viking Malt.

Informații suplimentare

Greutate 5.3 kg
Dimensiuni 35 x 25 x 15 cm

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.

Ați putea dori, de asemenea…

  • Rye_Malt 34,74 lei TVA inclus

    Rye Malt – 5 Kg

    Malțul de secară este utilizat în beri speciale, atât lager cât și ale. În afară de berile "de secară", este utilizat în rețete de stout, în combinație cu fulgii de ovăz sau înlocuindu-i pe aceștia, pentru a da berii caracterul catifelat și viscozitatea accentuată specifice. Malțul de secară dă berii o aromă de miere și  pâine caldă, virând berile blonde spre o culoare aurie. Procentul total se va menține sub 7%, pentru a evita problemele de separare.

    Adaugă în coșDetalii