Scara colorimetrică EBC

Măsurarea culorii este importantă în caracterizarea berii, fiind unul dintre criteriile de clasificare a berii. Tenta sau nuanţa unei beri provine în principal din cereale şi, uneori, provine din fructe sau din alte ingrediente ale berii. Stilurile de bere fabricată cu malţ sau cereale caramelizate, prăjite sau rumenite vor prezenta culori din ce în ce mai închise. Adesea, dar nu întotdeauna, culoarea unei beri poate să permită consumatorului să anticipeze care ar putea fi gustul unei beri. Este important de observat că nu există o concordanţă între culoarea unei beri şi conţinutul de alcool.

Scala de reprezentare a culorii berii cel mai des utilizată în Europa este EBC (European brewery convention), dar aceasta coexistă cu alte două sisteme de clasificare a culorii (Lovibond și SRM - Standard reference method).

O echivalență funcție de tipurile de bere este descrisă în continuare, dar trebuie să știm că metodele exacte de măsurare se bazează pe o metodă de laborator (colorimetrie), care utilizează un aparat special numit spectrofotometru.

Nu există comentarii încă

Scrie un comentariu

Trebuie să fii Înregistrat pentru a adăuga un comentariu

Magazinul online MALT.ro este momentan închis.